Direct contact opnemen?

Adverteren op TikTok

In deze gids verkennen we de ins en outs van adverteren op TikTok, van aan de slag gaan tot het optimaliseren van jouw campagnes voor groot succes.

TikTok Services

Platform TikTok

Voor bedrijven biedt TikTok een ongelooflijke kans. Met zoveel mensen die zoveel tijd op TikTok doorbrengen, kan adverteren op het platform een zeer effectieve manier zijn om een enorm en betrokken publiek te bereiken. Maar hoe kun je deze kans optimaal benutten en TikTok gebruiken om je merk te laten groeien? 

Aan de slag met TikTok-advertenties

Als adverteren op TikTok nieuw voor je is, is de eerste stap het instellen van je account en het maken van je eerste advertentiecampagne. Dit is wat je moet weten:

 • Maak een TikTok Ads-account aan: Om aan de slag te gaan met adverteren op TikTok, moet je een TikTok Ads-account aanmaken. Dit is een relatief eenvoudig proces en je kunt je aanmelden voor een account op de TikTok Ads-website.
   
 • Kies de advertentie-indeling. TikTok biedt een reeks verschillende advertentie-indelingen om uit te kiezen, waaronder:
 1. In-feed advertenties: Dit zijn advertenties die verschijnen in de 'Voor jou'-feeds van gebruikers, net als gewone TikTok-video's.
 2. Merkovernames: Dit zijn advertenties op volledig scherm die verschijnen wanneer gebruikers de TikTok-app voor het eerst openen.
 3. TopView-advertenties: Deze zijn vergelijkbaar met merkovernames maar ze verschijnen nadat een gebruiker een paar seconden in de app is geweest.
 4. Merklenzen: Dit zijn AR-lenzen die gebruikers kunnen gebruiken om hun eigen TikTok-video's met jouw branding te maken.
 5. Hashtag-uitdagingen: Dit zijn gesponsorde uitdagingen die gebruikers aanmoedigen om hun eigen video's rond een specifiek thema of een specifieke hashtag te maken.

   

Elk van deze advertentie-indelingen heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de indeling te kiezen die het beste bij jouw campagnedoelen past.​

 • Stel targetingopties in: Een van de krachtigste kenmerken van TikTok-advertenties zijn de targetingopties van het platform. Je kunt de advertenties targeten op basis van verschillende factoren, waaronder:
 1. ​Demografie: je kunt gebruikers targeten op basis van hun leeftijd, geslacht, locatie en taal.
 2. Interesses: je kunt gebruikers targeten op basis van hun interesses en gedrag in de app.
 3. Apparaten: je kunt gebruikers targeten op basis van het type apparaat dat ze gebruiken om toegang te krijgen tot TikTok.

Door deze targetingopties te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de advertenties door de juiste mensen worden gezien, wat hun effectiviteit kan verbeteren en de advertentie-uitgaven kan verminderen.

TikTok-advertentiecampagnes optimaliseren

Zodra je je TikTok Ads-account hebt aangemaakt en je eerste advertentiecampagne hebt gemaakt, is de volgende stap het optimaliseren van je campagnes voor succes. Hier zijn enkele tips om je te helpen het meeste uit de TikTok-advertenties te halen:

 • Maak boeiende video-inhoud: Op TikTok is de kwaliteit van je videocontent van cruciaal belang. Als je advertenties wilt maken die gebruikers aanspreken, moet je boeiende video's van hoge kwaliteit maken die hun aandacht trekken en hen inspireren om actie te ondernemen.
 • Gebruik boeiende bijschriften: Naast de video-inhoud zijn ook je advertentiebijschriften belangrijk. Zorg ervoor dat de bijschriften duidelijk, beknopt en opvallend zijn en voeg een duidelijke call-to-action toe die gebruikers aanmoedigt.
 • Maak gebruik van influencermarketing: Influencer marketing is een zeer effectieve manier om een groot en betrokken publiek op TikTok te bereiken. Door samen te werken met populaire TikTok-makers, kun je hun bestaande publiek aansporen en bereiken.
Een ogenblik geduld...
info@socialbrands.nl
9.6 43 beoordelingen
Route Social Brands is in de hele wereld bereikbaar via onze website. Bel of stuur een email als je ons wilt bereiken.