Direct contact opnemen?

#1 Bepaal doelstellingen

Welke doelstellingen moeten er gerealiseerd worden met inzet van Social Media? Alvorens het inzetten en gebruiken van Social Media is het essentieel om doelstellingen concreet te formuleren. In het algemeen zijn er vijftal doelstellingen die doorgaans voor ogen heeft wanneer men overweegt Social Media in te zetten.

1. Klantencommunicatie
2. Naamsbekendheid vergroten
3. Verkeer naar de website
4.  Klanttevredenheid
5. Zoekmachine optimalisatie

Tijdens deze eerste stap is het zaak om te kiezen voor een of meerdere doelstellingen en deze concreet te formuleren. Het stellen van doelen in het kader van Social Media draagt bij aan de effectiviteit van deze nieuwe media. 

Strategie

#2 Definieer de doelgroep

Welke doelgroep wenst u te bereiken door inzet van Social Media kanalen? Zijn deze wellicht al gedefinieerd in het marketingplan? Afhankelijk van de doelgroepen maakt u de keus voor een of meerdere Social Media platformen, aangezien deze zich vaak onderscheiden in de doelgroepen die zij aanspreken. Tevens kan het zijn dat bepaalde doelgroepen die niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn binnen Social Media platform via andere media bereikt dienen te worden.

#3 Social Media platform kiezen

Social Media platformen schieten als paddenstoelen uit de grond, grote én kleine. Er bestaat enige 
diversiteit tussen de Social platform betreft mogelijkheden, doelgroep, ledenaantal etc. Zodoende dient u te kunnen identificeren met een of meerdere platform, SEO en Internet Marketing. U kunt uitgebreid informeren over de mogelijkheden die elk platform kent en hoe deze efficiënt te benutten.

#4 Betaalde en niet betaalde diensten Social Media

Vrijwel alle Social Media platformen bieden de mogelijkheid tot het afnemen van betaalde diensten. Deze diensten komen onder andere neer op; adverteren, e-mail marketing, Social Gaming etc. Door gebruik te maken van betaalde diensten kunt u een enorm bereik onder de doelgroep realiseren, afhankelijk van de kosten en mogelijke opbrengsten kan er beslist worden wel of niet aan deel te nemen. Niet betaalde diensten binnen Social Media platformen kosten dan wel geen geld maar zijn vaak tijdrovend. In feite is het zoeken naar een balans tussen ‘betaalde en gratis’ gebruik maken van Social Media een belangrijke taak binnen dit element.

#5 Positionerings-onderzoek

Voordat de Social Media wordt geïmplementeerd is een Social Media Strategie geen overbodige luxe, omdat hierin ook een positioneringsonderzoek van pas komt. Het is belangrijk om het sentiment te meten dat heerst op diverse Social Media platformen, het sentiment is in sterke mate bepalend voor het imago. Op basis van de resultaten die voortvloeien uit een positioneringsonderzoek wordt er bepaald welke informatie gedeeld gaat worden en op welke wijze de boodschap gecommuniceerd wordt met de doelgroep. Een onderzoek kan ook aantonen dat sommige social media platformen beter vermeden kunnen worden. 

#6 Vaststellen budget, tijd én geld

Social Media bedrijven kost met name tijd maar wanneer er gebruik wordt gemaakt van betaalde diensten en dat de kosten kan laten oplopen. Zorg voor een budget, tijdplanning en uiteraard het geld om het te kunnen betalen. 

#7 Doelgroep monitoren

Wanneer u geld en veel tijd besteedt aan Social Media is het interessant om de doelgroep te monitoren. Hoe reageert de doelgroep op activiteiten? Door gebruik te maken van RSS feeds kunt u op een efficiënte manier de doelgroep monitoren en indien nodig op tactisch niveau bijsturen.

#8 Bepaal content van de profielen

Het is essentieel dat de profielen op verschillende Social Media platformen allen de juiste boodschap communiceren. U dient vooral te letten op tegenstrijdigheid van informatie en berichtgevingen, de doelgroep zou hierdoor verward kunnen raken. U hebt namelijk een identiteit en een boodschap en die moet kloppen aan het geen wat u communiceert. 

#9 Resultaat Social Media Strategie meten

Heeft de strategie het gewenste resultaat opgeleverd? Is er meer omzet gedraaid als gevolg van Social Media Inzet? Meten is weten, er zijn vele manieren om inspanningen te meten. De meest efficiënte wijze waarop inspanningen gemeten kunnen worden is door webstatistieken te raadplegen en een schatting te maken van de omzetstijging die gegenereerd kan worden aan Social Media Inzet.

#10 Strategie bijsturen

De laatste stap is gericht op het bijsturen van de Social Media Strategie. Als gevolg van onderzoeksresultaten, pas u stap voor stap de strategie aan. Uiteraard kunnen onderzoeksresultaten ook doen besluiten geen actieve rol meer te vervullen binnen Social Media.

Een ogenblik geduld...
info@socialbrands.nl
9.6 43 beoordelingen
Route Social Brands is in de hele wereld bereikbaar via onze website. Bel of stuur een email als je ons wilt bereiken.