Inhoud

Wat zijn hashtags?

Je ziet ze regelmatig bij Televisieprogramma's en in de krant; woorden en afkortingen met een # er voor. Bijvoorbeeld #tvoh #dwdd. Wat zijn deze Twitterhashtags nu precies?

Hashtags zijn een soort labeltjes die je aan je tweet (twitterbericht) kunt hangen om aan te geven dat het over een bepaald onderwerp gaat. Wil jij bijvoorbeeld iets twitteren over De Wereld Draait Door? Voeg dan aan je bericht de tekens #dwdd toe.

hashtagg

Wat is het nut van een hashtag?

Met behulp van de zoekfunctie van Twitter kunnen je op #dwdd zoeken. Je krijgt zo in één keer alle andere berichten van DWDD-kijkers in beeld. Zo kun je lezen wat anderen op te merken hebben en met elkaar discussiëren. De webversie van Twitter maakt van deze hashtag trouwens automatisch een link naar de zoekopdracht.

Hoe weet je welke hashtag je moet gebruiken?

Dat is inderdaad lastig want er is nergens een echt overzicht. Ze worden meestal ad hoc door gebruikers aangemaakt naar eigen inzicht.

Een paar bekende:

  • #tvoh The Voice of Holland
  • #duftevragen Stel een vraag met deze tag en je krijgt zomaar het antwoord van een andere Twitteraar. Je kunt ook de hashtag #dtv voor dit doel gebruiken.
  • #penw Pauw en Witteman

Voetbaltweets

Ook tweeten over voetbalwedstrijden is populair. De hashtag bestaat dan meestal uit de eerste drie letters van de clubs, bijvoorbeeld: #psvaja. Dit is eigenlijk een afbakening van het voetbalteam die je doorgaans ook tijdens de wedstrijd in het scorebord ziet. Denk bijvoorbeeld aan Feyenoord, daar kan het fey zijn. 

Weet je bijvoorbeeld ook welke wedstrijd met deze afkortingen worden uitgebeeld? MUN tegen MCI. Of RMA tegen BAR? 

Geen idee welke hashtag je moet gebruiken?

Probeer eerst eens een normale zoekopdracht op het onderwerp. Je ziet dan vanzelf wel welke hashtag wordt gebruikt (of het meest wordt gebruikt). 

Een ogenblik geduld...
info@socialbrands.nl
9.6 43 beoordelingen
Route Social Brands is in de hele wereld bereikbaar via onze website. Bel of stuur een email als je ons wilt bereiken.