Je ziet ze regelmatig bij Televisieprogramma's en in de krant; woorden en afkortingen met een # er voor. Bijvoorbeeld #tvoh #dwdd. Wat zijn deze Twitterhashtags nu precies?
Hashtags zijn een soort labeltjes die je aan je tweet (twitterbericht) kunt hangen om aan te geven dat het over een bepaald onderwerp gaat. Wil jij bijvoorbeeld iets twitteren over De Wereld Draait Door? Voeg dan aan je bericht de tekens #dwdd toe.
Met behulp van de zoekfunctie van Twitter kunnen je op #dwdd zoeken. Je krijgt zo in één keer alle andere berichten van DWDD-kijkers in beeld. Zo kun je lezen wat anderen op te merken hebben en met elkaar discussiëren. De webversie van Twitter maakt van deze hashtag trouwens automatisch een link naar de zoekopdracht.
Dat is inderdaad lastig want er is nergens een echt overzicht. Ze worden meestal ad hoc door gebruikers aangemaakt naar eigen inzicht.
Een paar bekende:
Ook tweeten over voetbalwedstrijden is populair. De hashtag bestaat dan meestal uit de eerste drie letters van de clubs, bijvoorbeeld: #psvaja. Dit is eigenlijk een afbakening van het voetbalteam die je doorgaans ook tijdens de wedstrijd in het scorebord ziet. Denk bijvoorbeeld aan Feyenoord, daar kan het fey zijn.
Weet je bijvoorbeeld ook welke wedstrijd met deze afkortingen worden uitgebeeld? MUN tegen MCI. Of RMA tegen BAR?
Probeer eerst eens een normale zoekopdracht op het onderwerp. Je ziet dan vanzelf wel welke hashtag wordt gebruikt (of het meest wordt gebruikt).