Direct contact opnemen?

Hoe het kan worden gebruikt voor zakelijke of organisatorische promotie

Social media kunnen op verschillende manieren worden gebruikt voor zakelijke of organisatorische promotie. Advertentiecampagnes, waarbij berichten en advertenties worden weergegeven op gevestigde platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter, kunnen zeer effectief zijn voor dergelijke entiteiten. Het regelmatig plaatsen van inhoud op de eigen profielen van de organisatie is ook de sleutel tot het promoten van het bedrijf en zijn berichten, waardoor volgers de kans krijgen om op de hoogte te blijven van nieuwe aankondigingen of producten. En ten slotte is het boeien van doelgroepen door middel van promotionele wedstrijden of weggeefacties nog een strategie die niet alleen de zichtbaarheid van een bedrijf kan vergroten, maar ook kan helpen relaties met klanten op te bouwen en echte contacten te leggen met potentiële doelgroepen. Wanneer ze verstandig worden geïmplementeerd, kunnen social media een krachtig hulpmiddel zijn voor marketing naar de juiste mensen.

Communicatie

Effectief communiceren op social media

Social media zijn een krachtig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om te communiceren met vrienden, collega's en anderen over de hele wereld. Om effectief te communiceren op social media, is het belangrijk om de basisprincipes te begrijpen, zoals de juiste toon gebruiken, nuttige en boeiende inhoud maken en snel reageren op opmerkingen en berichten. De juiste toon voor uw communicatie hangt af van uw publiek en het doel van de boodschap. Maak interessante of vermakelijke berichten die de aandacht trekken; korte video's of memes kunnen bijzonder succesvol zijn. Reageer ten slotte tijdig op opmerkingen -- u hoeft niet urenlang door elke opmerking te scrollen, maar mensen stellen het op prijs als u er voor hen bent wanneer ze u nodig hebben.

Visuals gebruiken voor maximale impact

Visuals zoals video's, grafieken en diagrammen zijn ongelooflijk effectieve manieren om uw publiek aan te trekken en hun aandacht te trekken. Afbeeldingen brengen emoties naar boven op een manier die met geen woorden kan worden nagebootst. Of u nu een presentatie effectiever probeert te maken, een krachtige boodschap op social media wilt overbrengen of inhoud voor uw website wilt maken: het gebruik van beeldmateriaal kan enorme voordelen opleveren. Beeldmateriaal kan bijvoorbeeld helpen ingewikkelde informatie snel en gemakkelijk uit te leggen door deze op te splitsen in begrijpelijke stukken. Ze hebben ook het vermogen om geheugenbehoud te helpen verbeteren: studies hebben aangetoond dat mensen 80% onthouden van wat ze zien in vergelijking met slechts 10% van wat ze lezen.

Lees hier meer over het maken van goede content creatie

Voorbeelden van succesvolle campagnes die gebruik hebben gemaakt van communicatietechnieken via social media

Communicatietechnieken via social media hebben bewezen ongelooflijk effectief te zijn als het gaat om het uitvoeren van succesvolle campagnes. Social media kunnen collectief een breed publiek bereiken en zorgen voor gemakkelijke interactie tussen het merk en de doelmarkt. Een mooi voorbeeld hiervan is Nike's campagne 'Just Do It'. De 30e verjaardag van de succesvolle uitdrukking werd herdacht met een uitstekend concept waarbij posts van beruchte figuren als Serena Williams, LeBron James en Colin Kaepernick werden geïndividualiseerd - wat er uiteindelijk toe heeft bijgedragen dat Nike in slechts 24 uur na de lancering.

Andere voorbeelden zijn de 'Good Goes Round'-campagne van Cheerios, waar ze lieten zien hoe moeilijk het is om een gezinsvriendelijk graanmerk te behouden in een wereld vol controverses te midden van pandemieën en mondiale problemen. Of 'The Whopper Detour' van Burger King, waar gebruikers hun Burger King-app op hun smartphones moesten openen terwijl ze in de buurt van McDonalds-locaties waren; waardoor ze een gratis Whopper worden.

Al deze campagnes zijn uitstekende voorbeelden van hoe communicatietechnieken voor social media moeten worden gebruikt, aangezien ze effectief miljoenen potentiële klanten over de hele wereld snel bereiken.

Een ogenblik geduld...
info@socialbrands.nl
9.6 43 beoordelingen
Route Social Brands is in de hele wereld bereikbaar via onze website. Bel of stuur een email als je ons wilt bereiken.